3 Hero Klein

Avontuur & Cultuur

Een mix van beide werelden

Met het avontuur en cultuur programma bieden we een mix van 2 werelden aan. We combineren een avontuur in de bergen te met het bezoek aan een grote culturele stad. De helft van de week spenderen we in de bergen en andere helft vertoeven we in de stad.  Op die manier kunnen we het beste van beide werelden ontdekken. 

Dit concept is ideaal voor de laatste jaars in het middelbaar onderwijs. Voor de jongeren is deze reis meestal het hoogtepunt van hun schoolcarrière. De kennis en ervaring die ze opdoen uit dergelijke schoolreis is een ideale bagage voor hun verdere studies of start van hun professionele carrière.

De reis waarbij Barcelona gecombineerd word met een verblijf in de Pyreneeën is een van onze grootste toppers. Maar er zijn verschillende combinaties mogelijk zoals de stad op het water, Venetië gecombineerd met de pracht rond het Garda meer. Of de bombastische Alpen gecombineerd met het hippe Milaan.   

Hero 27 Small

Waarom kiezen voor deze reis:

 • De rust van de natuur en het bruisende stadsleven gecombineerd in een week
 • begeleiding van de activiteiten door professionele Nederlandstalige gidsen
 • mogelijkheid om zelf als leerkracht de stadsbezoeken te begeleiden of door onze gidsen
 • Wij regelen alles op voorhand en ter plaatse
 • Verschillende combinaties van Steden en gebergtes mogelijk.
 • Zeer concurrentiële prijzen

Pyreneeën & Barcelona

 • Dag 1: 's ochtends aankomst met vlucht in Barcelona, vervolgens met de bus naar de bergen (ong. 3u  rijden) Namiddag Initiatie in de bergsporten met springen en rappellen.
 • Dag 2: Via Ferrata: langs een stevige kabel nemen we een pad tot de top, met verschillende apenbruggen, ladders, grotjes,... Via ferrata is een combinatie tussen bergwandelen en klimmen, dat voor iedereen toegankelijk is.
 • Dag 3: Canyoning: de meest sensationele activiteit van de week! We dalen de rivier af door de kloof en gaan springen, glijden, klimmen, kruipen en rappellen.
 • Dag 4: voormiddag Watercrossing: een parcours langs en over de rivier. En enkele workshops rond ecologie en samenleven met de natuur. Namiddag Transfer met de bus naar Barcelona. 's Avonds Barcelona by night!
 • Dag 5: Stadsbezoek Barcelona
 • Dag 6: Stadsbezoek Barcelona of City Highlights Game: Aan de hand van een spel leren de studenten de stad kennen. 's Avonds vertrek met het vliegtuig richting België

Afhankelijk van de interesse zijn er ook verschillende andere combinaties mogelijk zoals:

 • Milaan gecombineerd met de Italiaanse Alpen 
 • Venetië gecombineerd met het Garda meer en de Dolomieten

Pyreneeën & Barcelona

Data

Vanaf midden maart tot midden oktober zijn avontuur en cultuur reizen mogelijk

Meestal wordt er zondag ochtend vertrokken en vrijdag avond teruggekeerd (afhankelijk van de vlucht uren). Maar het is ook mogelijk om een langere of kortere periode te komen.

Verblijf

In de bergen en in Barcelona verblijven we standaard in een Jeugdherberg, afhankelijk van de school zijn er andere verblijfstypes mogelijk. 

Begeleiding

Alle activiteiten worden begeleid door onze eigen Nederlandstalige gidsen. Voor de stadsbezoeken kan de leerkracht kiezen om dit zelf te doen of het door onze gidsen te laten begeleiden.  

Transport

Standaard wordt er geopteerd om te vliegen en het lokaal transport uit te voeren met minibusjes. Voor grotere groepen kan er ook gekozen worden om met de bus te komen.

Samen met jullie bekijken we wat de beste en goedkoopste optie is voor jullie school.

Andere combinaties

Wij sturen jullie met plezier een offerte op met jullie voorkeur van locaties en activiteiten. 

Wil je meer weten?

Onze nieuwsbrief