2 Hero Klein

Buitensport opleiding

Een opleiding in verschillende natuursporten

Tijdens de stage worden de studenten ondergedompeld in verscheidene natuursporten. De basisvaardigheden van verschillende sporten worden er aangeleerd en daarbovenop wordt er dieper ingegaan op het begeleiden van deze natuursporten. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de gevaren en risico’s die verbonden zijn aan het beoefenen en begeleiden van deze sporten.

Het specifieke karakter van de stage bevordert de ontwikkeling van competenties die in het later beroepsleven van belang zijn, zoals samenwerken, leiding geven, duidelijk communiceren en doelgericht werken. Door het verder ontwikkelen van deze competenties samen met de specifieke kennis van de sporten en de praktijkgerichte oefeningen, krijgen de studenten een hele rugzak vol domeinspecifieke kennis mee die op de arbeidsmarkt van pas kan komen.

Naast deze algemene competenties leren we de studenten ook veel meer over veiligheid en ongevallen. Dit doen we aan de hand van een veiligheidschecklist en ongevallen protocols. Deze technieken kunnen gebruikt worden tijdens buitensport activiteiten maar kunnen even toegepast worden tijdens schoolse activiteiten.  

De grote kennis en ervaring van onze organisatie op vlak van de verschillende natuursporten in combinatie met onze begeleiders die expert zijn in de sporten én op groepsdynamisch vlak, zorgen ervoor dat we een uitermate kwalitatieve stage kunnen aanbieden.

Waarom kiezen voor een buitensport opleiding

 • Nederlandstalig begeleiding door gekwalificeerde gidsen
 • Veiligheid is steeds de hoogste prioriteit
 • Kwalitatieve invulling van de stage
 • Wij regelen alles ter plaatse
 • Mogelijkheid tot het behalen van VTS diploma's
 • Samenwerking mogelijk voor stages en bachelor proeven/ thesissen

Deze programma’s zijn vooral gebaseerd op de noden van universiteiten en hogescholen. Er zijn 2 verschillende programma’s mogelijk. 

Er kan enerzijds gekozen worden voor een verdieping in een bepaalde tak van enkele natuursporten. Hierbij zal de focus van de stage vooral liggen op een bepaalde sport en zal men daar tijdens de week een VTS of Bloso-diploma in kunnen behalen. Dit is mogelijk voor volgende sporten: canyoning, klimmen, kajak, mountainbike, windsurfen en zeilen.

Anderzijds kan er ook gekozen worden voor een verbreding van natuursporten. Op die manier kunnen de studenten kennis  maken met verschillende natuursporten zoals canyoning, via ferrata, trekkingen, rotsklimmen, kajak, mountainbike, trekkings en nog veel meer.

In beide programma’s wordt er veel aandacht besteed aan outdoor begeleiding, zelfontplooiing en groepsdynamiek. Er worden ook workshops voorzien rond natuurbehoud en onze ecologische voetafdruk. Maar er zijn ook verschillende praktische workshops rond voorbereiding en begeleiding van buitensport activiteiten, EHBO, Weerkunde, reddingen en ongevallenprotocols.

Locatie

Net voorbij de Frans-Spaanse grens, centraal in de Spaanse Pyreneeën, ligt het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido (Unesco werelderfgoed). Net ten zuiden hiervan ligt onze uitvalsbasis in Escalona.

Sinds enkele jaren hebben we ook een tweede uitvalsbasis in de Italiaanse Alpen ten noorden van het befaamde Gardameer. Deze regio leent zich perfect voor watergerichte sporten zoals zeilen en windsurfen.

Data

Vanaf midden maart tot midden oktober kunnen we buitensport stages organiseren.

 • 6-daags activiteitenporgramma: van zondagochtend (vertrek in België zaterdagavond) tot vrijdagavond (zaterdagochtend terug in België). Andere aankomstdagen zijn ook mogelijk.
 • 5-daags activiteitenprogramma: van maandagochtend (vertrek in België zondagavond) tot vrijdagavond (zaterdag ochtend terug in België). Andere aankomstdagen zijn ook mogelijk.
 • Maar het is ook mogelijk om een langere of kortere periode te komen.

Logement

Er zijn verschillende logementtypes mogelijk voor de schoolstages gaande van basic tot luxueuze slaap accommodatie.

 • Basic tent: 4-persoonstenten, waarbij de studenten per 2 in een slaapcompartiment slapen
 • Luxe tent: tent met lattenbodem, matras, verlichting en elektriciteit
 • Bungalow
 • Hotel
 • vakantiehuisjes

Samen bekijken we wat de beste optie is voor jullie school.

Eten

Er kan gekozen worden voor Vol Pension, bestaande uit ontbijt, lunchpakket, voor-, hoofd- en nagerecht.De maaltijden worden met liefde bereidt door ons eigen keukenteam.

Maar het is ook mogelijk om een eigen kookteam mee te nemen die onze keuken gebruiken. Verder is het ook mogelijk om op restaurant te gaan eten en zo de Spaanse keuken te ervaren.

Samen bekijken we wat de beste optie is voor jullie school.

Transport

Afhankelijk van de grote van de groep en de specifieke wensen zijn er verschillende transportmogelijkheden

 • Met de bus: daarbij kan er gekozen worden om met onze busmaatschappij samen te werken of met een eigen busmaatschappij.
 • Met minibusjes
 • met het vliegtuig

Samen met jullie bekijken we wat de beste en goedkoopste optie is voor jullie school.

Wil je meer weten?

Onze nieuwsbrief