Hero 6 Small

Over ons

Passie voor wildernis en avontuur

Afgestudeerd in 1999 als licentiaat in de lichamelijke opvoeding trokken Jeroen Schurmans en Helena Debedts naar de bergen om zich te verdiepen in de natuursport. Gepassioneerd door de ongerepte natuur werkten ze 5 jaar voor verschillende bergsport organisaties in de Alpen en de Pyreneeën om in 2004 een eigen gidsenbureau op te richten : X-Adventure.

Het doel was en is nog steeds: het overbrengen van passie voor wildernis en avontuur.


Met veiligheid en natuur als kernwaarden

X-Adventure ontwikkelde zich de voorbije 15 jaar tot een stabiele volwassen organisatie met 6 fulltime werknemers, 80 seizoensgebonden gidsen en 3 reisconcepten; X-Adventure voor jong-volwassenen, Family-Adventure voor actieve gezinnen met kinderen en het Schoolconcept voor natuurbelevingsstages en opleidingen.

Het succes ligt in het eigen opleidingsorgaan: een opleidingsschool die door zijn internationale erkenning volwaardige diploma's kan uitreiken aan studenten en bovendien fungeert als een instelling die veiligheids- en opleidingssystemen ontwikkelt en evalueert. Gebaseerd op expertise en ervaring in de outdoor sector wordt X-Adventure als expert geraadpleegd door organisaties als VTS (Vlaamse TrainersSchool), BFNO (Beroepsfederatie voor Natuursport Ondernemers), KBF (Klim en Bergsportfederatie), EC-OE (European Confederation of Outdoor Employers), AHOVOKS (Onderwijs Vlaanderen afdeling Beroepskwalificaties) en HoGent (Hogeschool Gent).

De jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen, het opleiden van bergsportliefhebbers en de doordrongen passie voor wildernis brengen met zich mee dat we leerlingen en studenten op een leerrijke manier kunnen onderdompelen in de natuur.

We bezorgen een onvergetelijke beleving en gebruiken de “back to nature” ervaring om waarden en normen zoals natuurbehoud, ecologische voetafdruk, zelfontwikkeling en respect te (her)ontdekken. Op deze manier willen we iedereen inspireren en handvatten aanreiken om ook op persoonlijk vlak actie te ondernemen tot het leefbaar houden van onze prachtige planeet aarde.


Het kernteam achter de schermen

 • Helena

  Zaakvoerster met een ❤ voor buitensport

  Meer info

 • Jeroen

  Zaakvoerder met een ❤ voor buitensport

  Meer info

 • Dries

  Product manager met een ❤ voor buitensport

  Meer info

 • Arjen

  Logistiek verantwoordelijke met een ❤ voor buitensport

  Meer info

 • Maarten

  Veiligheidscoördinator met een ❤ voor buitensport

  Meer info

 • Jasmien

  Reisexpert met een ❤ voor buitensport

  Meer info

Een professionele passie

Het X-Adventure team bestaat uit specialisten met een jarenlange passie voor avontuurlijk reizen en canyoning. Na 10 jaar kunnen wij rekenen op de vaste waarden binnen ons gidsenteam die je tijdens je avontuurlijke schoolstages uiterst professioneel en enthousiast begeleiden. Onze Gidsen zijn gediplomeerde professionals, zorgvuldig geselecteerd op basis van technische, pedagogische én sociale skills. Allemaal hebben ze een grote passie voor avontuurlijke sporten en de bergen in het algemeen. Veel van onze gidsen hebben een opleiding gehad als bachelor of master in de lichamelijke opvoeding of andere academische middens. Naast deze vooropleidingen hebben ze allemaal verschillende sporttechnische opleidingen genoten.


Avontuurlijke groepsreis met Nederlanstalige monitoren

Wil je meer weten?

Onze nieuwsbrief