Hero 6 Small

Team

Ons team

Stuk voor stuk getalenteerde allrounders die weten te inspireren met hun energieke levensstijl. Onze monitoren zijn gediplomeerde professionals, zorgvuldig geselecteerd op basis van technische, pedagogische én sociale skills. Elk jaar volgen ze verschillende bijscholingen. Ze zijn allen Nederlandstalig en hebben aandacht voor iedereen in de groep. 

 • Helena

  Helena

  Na jarenlange actie op het terrein als buitensportgids kan de energieke Helena zich uitleven in een eigen bedrijf dat ze samen met Jeroen uit de grond stampte. In 2004 zag X-Adventure het leven, eerst als canyoning gidsenbureau, sinds 2011 ook als touroperator voor actieve jongeren. Al snel volgde Family Adventure met avontuurlijke gezinsvakanties. Helena werd de allereerste voorzitter van Canyon Team Vlaanderen en bouwde vanuit die hoedanigheid o.a. mee aan de opleiding Initiator Canyoning. 

  Als trotse moeder van twee schatten van dochters weet deze dynamische dame het gezinsleven te combineren met het runnen van een zaak. Ze heeft een scherpe neus voor de wensen van onze reizigers en schaaft het aanbod voortdurend bij. Zelf kan ze enorm genieten van het samenzijn met vrienden in ons kamp. Het zal je dan ook niet verbazen dat Helena nog elke zomer afzakt naar haar geliefkoosde paradijs.

 • Jeroen

  Jeroen

  Jeroen nam samen met Helena het voortouw voor de professionele uitbouw van canyoning in Vlaanderen. Bij gebrek aan degelijke beroepsopleidingen in de sector, startten zij zelf intern met het opleiden en kwalificeren van de volgende generatie buitensportbegeleiders. Met de X-Academy bieden ze een antwoord op de groeiende vraag aan Nederlandstalige opleidingen in de specifieke canyoningtechnieken. Als toonaangevend specialist bouwt Jeroen ook internationaal verder mee aan de beroepskwalificatie en is medeoprichter van het BACP (Benelux Association of Canyoning Professionals). In het ECOE (European Confederation of Outdoor Employees) fungeert hij als expert Canyoning, hij zetelt in de Bloso VTS denkcel Bergsport en sinds kort is hij ook bestuurslid van de Beroeps Federatie van Natuursport Ondernemingen (BFNO). Aan de Hogeschool Gent doceert Jeroen het vak Outdoor&Bergsport-technieken aan de LO-leerkrachten in spé. 

  Als hoofd van de X-Academy is Jeroen verantwoordelijk voor de gidsopleidingen. Zijn onverzadigbare verkenningsdrang zorgt verder voor een continu verfrissend reisaanbod. Hij blijft immer trouw aan zijn grote bergsportliefde en trekt jaarlijks een uitdagende expeditie voor de ervaren canyoneers.

 • Dries

  Dries

  Ons kamp in Spanje is voor Dries zijn tweede thuis. Hij is er opgegroeid en heeft alles van meet af aan mee uitgebouwd. De Spaanse Pyreneeën kennen voor Dries geen geheimen meer. Hij kamde er alle canyons uit en is onbetwiste terreinexpert.

  Na zijn studies als master in de lichamelijke opvoeding heeft hij jarenlang gewerkt als gids in de bergen, zowel winter als zomer. Samen met Jeroen zorgt Dries voor het goede verloop van het opleidingstraject binnen de X-Academy. Daarnaast is hij onze verantwoordelijke voor de verkoop en communicatie naar scholen en groepen.

  Als verantwoordelijke voor onze scholen en groepen is hij de ideale persoon. Met zijn jarenlange ervaring en kennis kan hij afhankelijk de noden van de school de ideale oplossing realiseren. 

 • Lisa Van Dorp

  Lisa Van Dorp

  Doelbewust koos deze universitair geschoolde en pientere jongedame voor een reisorganisatie met een aanbod waar ze zich 100% achter schaart. Ze lust zelf de nodige portie avontuur en voelt zich enorm in haar sas in het jonge en dynamische X-adventure team. 

  Lisa is je eerste contact met onze organisatie. Ze luistert naar jou en adviseert op maat. Ze heeft al onze reizen en activiteiten aan den lijve ondervonden en denkt graag mee out of the box voor jouw unieke beleving. Zorgzaam en punctueel als ze is maakt ze jouw reis tiptop in orde. 

 • Arjen

  Arjen

  Al van jongs af  aan heeft hij een passie voor bergsporten. Maar na een canyoning stage te volgen bij onze X-Academy opleidingsschool was hij volledig verkocht aan canyoning en natuursporten in het algemeen. Vanaf dan is hij elke zomer naar Spanje getrokken om onze kampen te begeleiden. Ook deze zomer zal je hem in Spanje tegenkomen als lokale verantwoordelijke. 

  Tijdens het jaar is hij bezig met de logistieke voorbereiding van onze kampen. Maar het grootste deel van zijn tijd spendeert hij met het opleiden en ondersteunen van ons gidsenteam.

 • Jasmien

  Jasmien

  Tijdens de buitensportstage van haar opleiding Lichamelijke Opvoeding belandde Jasmien voor het eerst op onze canyoningreizen. Ze keerde vrij snel terug als gids en sinds 2010 leidde ze als saissonnier heel wat gezinsvakanties in goede banen.

  Onlangs besloot ze haar jarenlange terreinkennis ook tijdens de winter aan te wenden en sinds December 2018 is zij je eerste contact met onze organisatie. Ze luistert naar jou en adviseert op maat. Ze heeft al onze reizen en activiteiten aan den lijve ondervonden en denkt graag mee out of the box voor jouw unieke beleving. Zorgzaam en punctueel als ze is maakt ze jouw reis tiptop in orde. 

 • Maarten

  Maarten

  Als veiligheidscoördinator is hij de persoon die toekijkt op de veiligheid van de organisatie, opleiding en gidsenwerking. Hij is constant bezig met nieuwe manieren te zoeken om alles nog beter te optimaliseren.

  Met zijn onnoemelijke ervaring brandweerman, industriële touwtechnieker, canyoneer, auditor en nog veel meer is hij de ideale man om te waken over onze manier van werken. 

Onze nieuwsbrief